Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Galaxy Empire
Produksjonsliste
Program

Galaxy Empire

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

I dag har smarttelefonen flyttet dataspill ut fra gutterommet og ned på gata. Å spille spill er et herlig tidsfordriv som særlig barn og ungdom - men også godt voksne - holder på med daglig. Men det er ikke helt uproblematisk å alltid ha en mobil i lomma når spillet blir altoppslukende. 

Med glimt i øyet forteller Galaxy Empire om en virkelighetsflukt inn i et mobilspill – en intens reise inn i et selvskapt science fiction eventyr. En ung man prøver å forklare at han ikke har noe spillproblem, men nesten uten at han selv legger merke til det blir han mer og mer hekta, helt til det tar fullstendig overhånd. Publikum dras inn i hans opp og nedturer i den virtuelle spillverden. Og når den fiktive stjernekrigen krasjer med dagliglivet, koster det han tilslutt smarttelefonen.

Galaxy Empire er en “rise and fall” historie av stort format. Fantasien fargelegges i beste Star Trek stil med bruk av videoprojeksjon og surround lyd.

Trailer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Pål André Holdahl (Turné, skuespiller) har 3 årig skuespillerutdanning fra HiNT. Han var med på å starte opp teaterkompaniet “Kompani 10”, ved å jobbe frem deres første dukketeateroppsetning, “Skjær Mæ Laus”. Pål har deretter vært involvert i å utvikle og lede diverse teater og filmkurs for barn og voksne, som “Constraints and Liberties”, i
samarbeid med den franske teaterguruen Eric de Sarria, i Alexandria. Pål har igangsatt og ledet kortfilmkurset på Majorstuen skole i flere år og vært med å lære bort skuespillerteknikk til barneskolebarn i dramakurset “Teatermagi”, sammen med manusforfatter Christina Mauer.

Pål fikk statens kunstnerstipend i 2015 basert på et ønske om å utforske samspillet mellom skuespilleren og audio/video/lys teknikk.
“Galaxy Empire” er et resultat av denne utforskingen.


Medvirkende

  • Pål André Holdahl (Skuespiller)
  • Fredrik Bjerkan (Tekniker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Galxay Empire
Foto: Fredrik Bjerkan
Galaxy Empire
Foto: Fredrik Bjerkan
Galaxy Empire
Foto: Fredrik Bjerkan

Publikumskommentarer:

1

Elevene i 6.-7. klasse ved Gryllefjord skole var meget fornøyd med forestillingen. De skjønte handlingen og budskapet, og var meget engasjert.
Skrevet av Lars Torbjørn Stenholdt (Gryllefjord skole, 6.-7. klasse) - 29.1.2018 14:37

2

6. klasse ved Hansnes barne- og ungdomskole synes forestillingen var fantastisk bra. Den var artig på visse punkter (når kona ringte) og morsomt til tider. Noen elever lurer på om spillet er ekte, om det kan lastes ned, for noen er interessert i å sjekke om man virkelig blir så hektet av det. Fikk et god samtale i etterkant om spilleavhengighet,og spillemuligheter nå vs for noen år siden. Ei flott forestilling.
Skrevet av Wibeke Ditlefsen (Hansnes barne- og ungdomsskole, 6. klasse) - 30.1.2018 14:28

3

Elevene på media syntes denne forestillingen var meget bra. En flott og gjennomført forestilling. Relevant tema som gir rom for gode diskusjoner i klassen etterpå.
Skrevet av Knut-Ivar Wasmuth (Breivang, 2mkab) - 1.2.2018 9:42

4

Forestillinga passet god til elevene og de aller fleste syntes både forestillingen og budskapet var relevant for deres hverdag.
Skrevet av Are Verlo (Kvaløya vgs, 11 STB (vg 1)) - 2.2.2018 10:57

5

Hei. Forestillingen var kjempebra. Den fanget alle elever på en eller annen måte. Det med spill, tekniske hjelpemidler er det ungdommen er opptatt av i dag. Veldig god kontakt mellom kunstneren og publikum. Han levde seg inn i rollen og gjorde også at elevene var dypt inne i teaterforestillingen. Lyssettingen og tillagt musikk gjorde at atmosfæren i rommet ble magisk, i tillegg til at rommet var blendet og mørk. Elevene på u-trinnet var svært fornøyd og de diskuterte problemet/temaet etterpå med mange gode refleksjoner. Tusen takk. Dyktig kunstner og lyd/mikser. :) Velkommen tilbake.
Skrevet av Kjell-Ivar Robertsen (Lenangen skole, 5-10 kl) - 15.2.2018 11:23
Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Scenekunst
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Mona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.no
Gunn-Ellen Rye Krøtø, tlf: 77 78 86 51
gunn.kroto@tromsfylke.no

Kontaktperson utøver
Pål Andre Holdahl, tlf. 99 29 98 69
pal.holdahl@gmail.com
Programlengde
30
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
Skolen
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
60 min.
Strøm
1 x 16 amp
Scenebredde i meter
5
Scenehøyde i meter
5
Scenedybde i meter
5
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
  • Pål André Holdahl (Skuespiller)
  • Fredrik Bjerkan (Tekniker)