Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Bokstavelig talt
Produksjonsliste
Program

Bokstavelig talt

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Vi har alle en personlig strek, som en del av vårt iboende uttrykk og vår identitet. Streken vår har tradisjonelt vært fremtredende i dagliglivet gjennom bruk av håndskrift, som verktøy og kommunikasjon. Dagens unge vokser opp i et samfunn som digitaliseres ved at digitale uttrykks- og kommunikasjonsformer erstatter de tradisjonelle. Håndskriften er et av de eldste personlige uttrykkene vi har, og i dette verkstedet får elevene mulighet til aktualisere sin personlige strek/handskrift ut i den digitale verden; et personlig digitalt avtrykk og identitetsmarkør. Med en lekende tilnærming får deltakerne i verkstedet utforske sin strek, og skape en digital font basert på sin personlige strek.

Petter Brattland, Torgeir Riise (Torgeir er medvirkende 13.-17.11.) og Tobias Leufstadius ( som er medvirkende når Torgeir ikke er tilstede) fra Rampestrek leder verkstedet.

www.Rampestrek.net

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Vi er Rampestrek
Urban kunst og designrettede tæggere i Harstad. Rampestrek er Petter Bratland og Torgeir Riise. Vi driver en livstilsgesjeft drevet på skaperglede, genuin interesse for design, graffiti, streetart og fargerike omgivelser! I 15 år hver har vi blitt formet av denne livsstilen som er drevet av Graffiti, streetart og urban kunst og design. Resultatet ble våren 2014 at vi startet opp Rampestrek.

Via Rampestrek vil vi tilby Harstad, Troms, Nord-Norge og Verden graffiti og streetartdekorasjoner. Muligheten til å prøve graffiti selv via workshops og kurs som vi holder for firmaer, skoler, fritidsklubber… Alle som er interessert ønsker vi å gi litt av den gløden og gleden som denne livsstilen og hobbyen har gitt oss.

Petter Bratland (f.1985) er født og oppvokst i Harstad og har fagbrev som elektriker fra 2006. Etter 7 år i yrket valgte han å følge sin kreative interesse mot ny utdanning. Valget ble bachelor i grafisk design med utdanning fra Oslo og Southampton. Lengselen mot nord gjorde at han etter endt utdanning flyttet hjem til Harstad i 2013, siden da har jobbet 3 år som grafisk designer hos Vizuelli i Harstad. Høsten 2016 begynte han i en 60% stilling som elektriker for å jobbe mer i Rampestrek. Omtaler stilen sin som en potet og elsker å utforske nye uttrykk og sjangre.

Torgeir Riise (f.1984) kommer fra Kongsberg men bor i Harstad. Torgeir arbeider til daglig som Prosjektveileder for street art på Ungdommens Hus i Harstad. Han jobber også for tiden med en masteroppgave om street art og kunstdidaktikk. Foruten om i Harstad og hjembyen Kongsberg har Torgeir utviklet seg som maler i Oslo og under er studieopphold i København. Torgeir inspireres av tagging, nyheter, mennesker og annen street at, og beskriver stilen sin som ‘sjablong sell out møter late nineties Oslo’.

Multimedia og vedlegg

Bilder

rampestrekDKS2.jpg

Video/Lyd

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Visuell kunst
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Mona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.no

​Gunn-Ellen Rye Krøtø, tlf. 77788651
gunn.kroto@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Petter Bratland, tlf. 95 92 89 48
post@rampestrek.net
Programlengde
90
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Skolen
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Ordinært klasserom med strømuttak for pc/skanner
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune