Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Gorm er en snill orm - Bestillingstilbud
Produksjonsliste
Program

Gorm er en snill orm - Bestillingstilbud

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Gorm er en snill orm
Gorm er en helt vanlig hoggorm, som jobber på apotek, og reiser hjem til foreldrene sine i helgene. Skjønt, helt vanlig er han forresten ikke. Gorm er nemlig snill. Forferdelig snill. Og snille huggormer driver ikke med dreping av mus og den slags. Ne-hei, det gjør de IKKE...

Elevene får møte forfatter og illustratør Camilla Kuhn - og hoggormen Gorm. Camilla viser hvordan en bildebok blir til, fra en liten idé, gjennom slit og strev og skisser og fulle søplebøtter, til ferdige illustrasjoner og bok. 

Bokomslag Camilla Kuhn/Cappelen Damm

Lærerveiledning

LÆRERENS OPPGAVER: Det er nødvendig at en eller to lærere er til stede under hele besøket, og at lærer og forfatter har en dialog på forhånd for å fordele ansvaret med hensyn til ro, pauser og konkrete oppgaver. Forhåpentligvis vil besøket også gi læreren ny innsikt og inspirasjon. Vår erfaring er at opplevelsen blir særlig god der elevene på forhånd vet forfatterens navn, har sett eller lest bøkene (eller utdrag) og ellers vet hva som skal skje under forfatterbesøket.

KVALITET: De utvalgte forfatterne forbereder seg godt til hvert skolebesøk. Dette skal sikre god kvalitet. Skolen bidrar til høy kvalitet på sin side, ved å sørge for få forstyrrelser og ved å gi forfatteren engasjert oppmerksomhet. Vi ser at det høyner kulturopplevelsen der forfatteren mottas og introduseres på en god måte av lærer eller kulturverter, og når de sørger for at forfatteren får en velfortjent takk og applaus.

MOTTAKELSEN: Det er fint om to elever møter forfatteren ute for å vise vei inn i skolebygningen og videre til avsatt rom. Det kan være vanskelig å finne fram for en utenforstående. Og de skolene som tilbyr en kopp kaffe, te eller vann før seansen starter kan regne med en ekstra opplagt forfatter i møtet med elevene.

God kulturopplevelse!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Camilla Kuhn
  • Idé/opplegg: Camilla Kuhn

Om kunstner / utøver / gruppe

Forfatter og illustratør Camilla Kuhn (f. 1975) bor i Nittedal. Hun debuterte i 2007 med billedboken "Hvordan Greger Grinebiter havnet i bitter duell og alt nesten ble helt rosa". I tillegg til billedbøker har hun har skrevet en rekke lettlestbøker for de aller ferskeste leserne, og bestreber seg på å lage bøker som selv om de er enkle, skal være litt uforutsigbare og veldig morsomme.

Hun har turnert med DKS i store deler av landet og har flere hundre forestillinger i skoler og bibliotek bak seg.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Gorm er en snill orm
Foto: Camilla Kuhn
Gorm er en snill orm
Foto: Cappelen Damm
Gorm er en snill orm
Foto: Cappelen Damm
Gorm er en snill orm
Foto: Cappelen Damm

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Litteratur
Trinn: 1 - 3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms vedMona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.noHanne Mikalsen, tlf. 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
Programlengde
45 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom, bibliotek eller lignende.
Oppriggingstid
10 min.
Nedriggingstid
5 min.
Merknad
Camilla trenger projektor som er koblet til pc som kan vise powerpoint-filer. Hun har med egen minnepinne. Hun trenger også en stol med rygg som ikke er for glatt til Gorm (ormen). 
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
  • Camilla Kuhn (forfatter)