Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Ett ord - Bilder i kampen mot særskrivingsfeil - B...
Produksjonsliste
Program

Ett ord - Bilder i kampen mot særskrivingsfeil - Bestillingstilbud

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Ett ord – bilder i kampen mot særskrivingsfeil er et humoristisk og faglig foredrag om særskriving – en «epidemi» i det norske språket. Facebook-siden, «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil», fikk i løpet av fem dager 100 000 følgere, og ble fort en snakkis både i media og på sosiale medier. Den har i dag 185 000 følgere.

Se Facebooksiden her: https://www.facebook.com/ettord/

Det har også blitt to bøker ut av prosjektet. Norsklærere rundt om i landet bruker bildene i klasserommene sine, og til og med Språkrådet har hyllet Ulveseter sine bilder og hans humoristiske vinkling for å drive språkrøkt.

I dette foredraget forteller Ulveseter litt om «eksplosjonen» kampanjen fikk i sosiale medier. Om bakgrunnen for hvorfor han tok for seg akkurat særskriving, forskjellene mellom orddeling og særskriving, fordelene med god kommunikasjon og selvsagt en del bildeeksempler. Det er ingen tvil om at særskrivingsfeil er både morsomme og plagsomme, og at dette er måten å få bukt på problemet. Som en av tilbakemeldingene sier «Dette er den morsomste norsktimen noen gang!»

Produksjonen kan knyttes opp mot Tromsungdom leser

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: André Ulveseter
  • Idé/opplegg: Facebook-siden, «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil», til komiker og forfatter André Ulveseter fikk i løpet av 5 dager 100.000 følgere, og ble fort en snakkis både i media og på sosiale medier.

    Nå har det også blitt en bok av prosjektet.Norsklærere rundt om i landet bruker bildene i klasserommene sine, og til og med Språkrådet har hyllet Ulveseter sine bilder og hans humoristiske vinkling for å drive språkrøkt.

    I foredraget forteller Ulveseter litt om «eksplosjonen» kampanjen fikk i sosiale medier, bakgrunnen for hvorfor han tok for seg akkurat særskriving, forskjellene mellom orddeling og særskriving, fordelene med god kommunikasjon og selvsagt en del bildeeksempler.

Om kunstner / utøver / gruppe

André Ulveseter er født og oppvokst i Bergen, men bosatt i Ålesund hvor han bl.a. er pådriver for Standup Ålesund. Begynte med standup allerede i 1997 og har siden den gang reist land og strand rundt for å underholde; alene, og sammen med kjente og ikke fullt så kjente komikere.

Har bl.a. gjort supportjobber for Anne-Kat, Åsleik Engmark m.fl., og satte sommeren 2012 opp showet «Baderingenes Herrer» sammen med Roar Brekke. Opptredde på Standup-festivalen i Oslo 2000, 2001, 2009, 2010 og 2011.

André er en energisk komiker, og med han på scenen er du ikke langt unna gullkornene som til tider bare renner ut av denne observante komikeren.

André har også vært kommunikasjonsrådgiver i Kystverket siden januar 2011.


Medvirkende

  • André Ulveseter
  • André Ulveseter (Forfatter/ komiker/ formidler)

Multimedia og vedlegg

Bilder

fiskekake.jpg
Ett ord, bokomslag
Foto: Forlaget
UlveseterNY Foto-Espen Bratseth.jpg
Foto: Espen Bratseth
julenissen2.jpg

Video/Lyd

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Litteratur / Forfatterbesøk, Litteratur
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Kultur i Troms ved
Mona Aas Johansen, tlf. 77 78 86 56
mona.aas.johansen@tromsfylke.noHanne Mikalsen, tlf. 77 78 86 64
hanne.mikalsen@tromsfylke.no
Kontaktperson utøver
André Ulveseter, 950 52 634
komiker@andreulveseter.no
Programlengde
45 min
Maks publikumsantall
80
Arena / rom
Amfi/ klasserom - tilpasset gruppestr.
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
5 min.
Merknad for spillested
Skolen sørger for klargjort projektor, lerret og mikrofon (hvis det er store forsamlinger/ rom - gjerne mygg hvis det finnes), samt tilgang til internett.
Merknad
Kan knyttes opp mot Tromsungdom leser for VGS. 
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
  • André Ulveseter (Forfatter/ komiker/ formidler)