Troms fylkeskommune
Postadresse: Pb 852, 9488 Harstad
Besøksadresse: Havnegata 2, 9400 Harstad
Telefon: 77 78 86 65 • Nettsted: http://troms.ksys.no
Kontaktperson:
Arktisk takt - Bygda dansar
Produksjonsliste
Program

Arktisk takt - Bygda dansar

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Arktisk takt - Bygda dansar er kommet til Troms! I samarbeid med DKS ønsker vi å gi elevene i Troms mulighet til å lære folkedans.

Instruktører vil være Sigurd Johan Heide og Torill Steinjord. Begge har jobbet mye med scenekunst for og med ungdom. De gleder seg til gjøre ungdom kjent med sine lokale dansetradisjoner. En tradisjon som ligger begges hjerter nært, og som de kjenner godt i gjennom oppveksten i Troms og deltakelse i «Tromsringen». De vil komme til din skole og undervise i folkedans, helt gratis! De vil underviser i tradisjonell dans fra Troms, samt gi en smakebit på scenisk arbeid med dans. Bygda dansar benytter nesten alltid levende musikk. 

Dette er en unik mulighet for elevene til å få kjennskap til folkedansen fra Troms. For de som ønsker å utvikle seg videre, lære mer folkedans, vil det bli muligheter for lokale øvinger og helegesamlinger dersom interessen er tilstede. I løpet av de tre årene prosjektet er i Troms vil ungdommene i tillegg få mulighet til å være med i sceniske profesjonelle produksjonar hvor folkedansen står i fokus. Tenk UKM, er det elever som har spesiell interesse for dans og ønsker å delta på UKM kan dette være en fin mulighet  til å få profesjonell danseopplæring.

Danseworkshop vil vare fra 60-90 min. avhengig av ønske.

Smakebit

Bygda dansar www.bygdadansar.no er et nasjonalt folkedans-prosjekt hovedsaklig rettet mot ungdom fra 15 til 19 år. Det er utviklet og eid av Stiftinga for folkemusikk og folkedans (Sff, www.folkemusikkogfolkedans.no). Bygda dansar er det største faste prosjektet ved stiftinga sin utøvende virksomhet. Norsk senter for folkemusikk og folkedans følger intensjonen i UNSECO konvensjonen om immateriell kulturarv: synliggjøring, kompetansestyrking og videreføring av folkedans- og folkemusikktradisjonar gjennom ikke-formell opplæring av ungdom. 

Meld dere på!

Påmelding send til følgende e-post: Mona.aas.johansen@tromsfylke.no


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Idé/opplegg: Bygda Dansar, Norsk senter for folkemusikk og folkedans 

Om kunstner / utøver / gruppe

Sigurd Johan Heide har solid erfaring med undervisning og forestillingsarbeid, både fra mange DKS-turneer, men ikke minst som kunstnerisk leder for Kartellet. 2016 var et jubelår for Sigurd og hans prosjekter. Kartellet mottok Kritikerprisen for beste danseforestilling 2016 med DoPPler, Troms fylkeskommunes Kulturpris for 2016, samt var Festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge i 2016. Sigurd er den første som har gjennomført master i koreografi på KHiO med folkedans.

Torill Steinjord er en av få som har Bachelor i tradisjonsdans, og den eneste med fordypning i dansetradisjoner fra Nordland og Troms. Hun jobber i Bygda dansar Rogaland som startet opp i fjor, og kommer til å kombinere begge stillingene sine i begge prosjektene. Torill var medkoreograf til forestillingen Svartfela (Bygda Dansar Vest Agder 2014) og har turnert med RESiDANS forestillingen Karmer kring blå. Torill har mye erfaring fra undervisningsarbeid, og brenner for å la ungdom møte folkedans som et kulturuttrykk i samtida av høy kvalitet.

Elisabeth Ellingsen, danser vil erstatte Sigurd noen dager.

Nina Fjeldet er en av musikerne.


Medvirkende

  • Sigrud Johan Heide (Danser)
  • Toril Steinjord (Danser)
  • Elisabeth Dyrdahl Ellingsen (Danser)
  • Nina Fjeldet (Musiker)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Bygda Dansar Hedmark 2015 Foto SFF.jpg

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Scenekunst / Dans, Musikk / Tradisjonsmusikk, norsk
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Trine Merete Sjølyst, tlf 95859834
E-post: trine@folkemusikkogfolkedans.no
Kontaktperson utøver
Trine Merete Sjølyst, tlf 95859834
E-post: trine@folkemusikkogfolkedans.no
Programlengde
60 eller 90 min.
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Skolen - Rom som er stort nok til å danse med en gruppe på 30 elever
Bærehjelp
Nei
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
10 min.
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Troms fylkeskommune
Medvirkende
  • Sigrud Johan Heide (Danser)
  • Toril Steinjord (Danser)
  • Elisabeth Dyrdahl Ellingsen (Danser)
  • Nina Fjeldet (Musiker)