September, 2018

15sep13:0014:00CelloKaramell i NordlyskatedralenMed vinneren av Harstad Sparebanks Kulturpris 201713:00 - 14:00 Nordlyskatedralen

Tid

(Lørdag) 13:00 - 14:00

Sted

Nordlyskatedralen

Markedsgata 30, 9510 Alta

Mer

Om arrangementet

Pressebilde CelloKaramell – foto Øivind Arvola

JUBILEUMSFORESTILLING MED RUNA BERGSMO

Karamell er godt, det er søtt, det er klissete, og for mye karamell gir deg hull i tenna. Livets karamell kan være god, men du kan også få deg en på tygga, en smell: en karamell.

I konserten CelloKaramell vil fire celloer ta deg med på en reise gjennom et karamell-liv, med Svein Hundsnes sin cellokvartett som den røde tråden. Vi skal mange avstikkere underveis, fra det helt stille, til smerte og sorg, gjennom sinne og glede og kanskje ender vi der det hele begynte, med åpen, universell musikk.

Det blir sang, det blir sax, det blir Metallica, det blir skjørt og vakkert, og kanskje også litt klissete. Fremfor alt blir det hyggelig når vi samler fire cellister fra nord til en karamell av en konsert. Vær forberedt på overraskelser, men forvent også det opplagte når celloen har hovedrollen: skjønnhet.

Komponister:
Svein Hundsnes, Arvo Pärt, Vivaldi, Heitor Villa-Lobos, Beatles, Metallica, Runa Bergsmo m.fl.

Utøvere:
Runa Bergsmo, Arctimus / Kultur i Troms.
Runa feirer 25 år som landsdelsmusiker med denne forestillingen. Hun ble nylig tildelt Harstad Sparebanks Kulturpris.
Hans Urban Andersson, landsdelsmusiker fra MiN-ensemblet
Nikolay Girunyan, landsdelsmusiker fra EnsembleNoor
Ingeborg Torvanger, frilanser

Varighet: ca. 1 time.

En produksjon med landsdelsmusikerne fra Troms Fylkeskommune – Kultur i Troms, i samarbeid med Musikk i Nordland og Scene Finnmark.

Billetter 150,- bestilles på TicketCo

Arrangør: Scene Finnmark
Produsent: Dominique Guyot, Kultur i Troms, tel: 777 88 653

Arrangør

Scene FinnmarkScene Finnmark er en institusjon underlagt Finnmark Fylkeskommune, som består av landsdelsmusikere gjennom Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge, Den Kulturelle Skolesekken i Finnmark, ungdomsavdelingen Ung Artist og den samiske musikkavdelingen Sápmi Music. I tillegg til å utvikle egne produksjoner er Scene Finnmark et senter for utvikling og samhandling mellom kulturaktører i Finnmark, og skal blant annet sikre og videreutvikle kompetanse på produksjon, turné og lokale arrangører i Finnmark, samt være en støttespiller og samarbeidspartner for det øvrige kulturlivet i fylket. Strandgata 21, 9800 Vadsø

X