Februar, 2020

01feb22:4523:45"Rune og Erika for fulle seil" på IliosDynamitt-duo på Thors22:45 - 23:45 Thors

Tid

(Lørdag) 22:45 - 23:45

Sted

Thors

Strandgata 9, 9405 Harstad

Mer

Om arrangementet

Med trekkspill og fiolin er dynamitt-duoen Rune Larsen og Erika Toth klare til å skape senkveldsstemning på Iliosfestivalen.

Erika og Rune utforsker og utnytter klangpaletten til sine instrumenter for fullt. De er ikke bare knallgode hver for seg, de utfyller og utfordrer også hverandre på en helt unik måte. I «Rune og Erika for fulle seil» presenterer de en flott blanding av sjangrer og stemninger som fenger fra første til siste tone. Publikum vil garantert kjenne igjen flere av stykkene, selv om de blir presentert i en litt uvanlig og helt ny drakt.

Dette skyldes Runes enorme og lekne talent for arrangering, hvor det kan bli både full rytmisk forvirring og vanvittige musikalske sitater. Det blir vals, tango, foxtrot, filmmusikk, romantiske perler… og masse humor og glede!

Om musikerne:
Rune Larsen er mannen som kan spille trekkspill uten pause i 24 timer. Han virker til daglig som frilanser og musikkpedagog med base i Stamsund.

Fiolinisten Erika Toths formidlingsglede er kjent i hele landsdelen. Hun er ansatt som Landsdelsmusiker i Nord-Norge hos Kultur i Troms og opptrer også jevnlig som konsertmester og solist med et av de beste kammerorkestre i Europa.

 

Medvirkende:
Erika Toth – fiolin
Rune Larsen – trekkspill

Varighet: ca. 50 minutter

 

Arrangør

ILIOS - Festival for ny musikkFestivalen har fått sitt navn fra den greske solguden Ilios, og henspeiler på solas tilbakekomst til landsdelen. Festivalen er alltid lagt til helga uke 5, i den tida sola igjen skinner på Harstad. ILIOS festival for ny musikk har i løpet av de første 25 årene utviklet seg til å bli en av landets mest etablerte festivaler for ny kunst, med musikk som utgangspunkt og ankerfeste. I løpet av fire dager viser festivalen bredde og variasjon i dagens samtidsmusikk. Ny musikk kombinert med andre kunstformer møter publikum der de er, i etablerte og også utradisjonelle konsertarenaer. ILIOS festival for ny musikk tilhører Ny Musikk Harstad, som er en underavdeling i Ny Musikk.+47 91 60 60 60 / anders@nymusikk.no Harstad

X