Oktober, 2019

02okt19:0021:00GLØD til Fjellkysten19:00 - 21:00 Fjellkysten gjestehus

Tid

(Onsdag) 19:00 - 21:00

Sted

Fjellkysten gjestehus

Soløyveien 190, 9357 Tennevoll

Mer

Om arrangementet

GLØD – TANGOORKESTER I FULLFORMAT
-Om du visste

I 2009 hadde tangoorkesteret Glød sin første konsert. I år feirer de tiårsjubileum og drar på turné med ni manns orkester.

Det er Lena Jinnegren og Bendik Lund Haanshus som står i spissen for denne produksjonen.
Begge er landsdelsmusikere i Troms Fylkeskommune, Kultur i Troms. Glød er et av deres musikalske hjertebarn, hvor Lena i all hovedsak har skrevet låtene. Bendik står bak de spenstige arrangementene som er med på å gi Glød sitt helt særegne uttrykk.

Tekstene til Lena svinger innom ulike sider livet byr på, hvor både frustrasjon, humor, sorg og kjærlighet kommer til uttrykk. Som Lena selv sier, så har alle sinnelag sin egen kraft, sin egen glød. Og det er denne gløden som er inspirasjonen til dette konseptet. Tango er en fantastisk sjanger når det gjelder å formidle utrykk og følelser.

For det blir Tango. Tango fra nord – heftig, elegant, kraftfullt og inderlig, og med GLØD unnfanget under en arktisk himmel. Gjennom årene Glød har eksistert, har de turnert rundt i forskjellige drakter. Størst med Tromsø Kammerorkester og minst som trio. De har gitt ut to album, og mottatt strålende kritikker fra både publikum og kritikere.

Glød byr på klanger fra Argentina, Finland og Balkan, inspirert av artister som Piazzolla, Tom Waits, Stravinskij, Deep Purple og Vreeswijk. Besetningen på denne turnéen er et stjernelag av landsdelsmusikere fra Kultur i Troms og frilansende musikere, alle med et glødende tangohjerte.

Medvirkende:

Lena Jinnegren – sang
Bendik Lund Haanshus – gitarer
Åsbjørg Ryeng – bandoneon
Rannveig Ryeng – fiolin
Elina Plucker – bratsj
Runa Bergsmo – cello
Rolf Baltzersen – kontrabass
Alexander Aarøen Pedersen – piano
Arnfinn Bergrabb – slagverk
Tom Meyer – lyd

X