Februar, 2019

26feb21:0023:00Moenje til Kautokeino21:00 - 23:00 Alfreds Kro, Kautokeino

Tid

(Tirsdag) 21:00 - 23:00

Sted

Alfreds Kro, Kautokeino

Hánnoluohkká 4, 9520 Kautokeino

Mer

Om arrangementet

Moenje på turné i Finnmark

Lik Moenje på facebook!

Moenje er et møte mellom norsk folkemusikk og sørsamisk joik. Marja Mortensson har sin bakgrunn fra sør- og umesamisk joiketradisjon. Hilde Fjerdingøy har røttene i tradisjonsmusikken på Helgeland i Nordland. Disse tradisjonene utgjør grunnstammen i gruppens musikalske uttrykk, samtidig som musikerne komponerer slåtter og joiker som framføres side om side med det tradisjonelle materialet.

Moenje betyr klarvær. Musikken og arrangementene bærer i seg både det klare og enkle, men også en god porsjon gråvær og kompleksitet. Musikerne legger vekt på den røffe rytmikken og særegne tonaliteten som finnes i tradisjonsmaterialet. Her er det visse likhetstrekk mellom polsdanstradisjonen på Helgeland og joiken. Det kan oppleves som om man bygger på melodiske og rytmiske fraser som ikke nødvendigvis holder seg til en fast puls, noe som gir artige og spennende melodier.

Moenje blestartet våren 2016 på Riksscenen i Oslo, i samarbeid med Folkemusikk Nord, og har senere vært på flere turneer i Nord-Norge i regi av Folkemusikk Nord. Daglig leder på Riksscenen, Helge Skansen, uttalte etter premieren til Moenje: «Gruppen Moenje ble til gjennom Riksscenens prosjekt Folk Sessions og hadde sin debut under Folkelarm 2016. Det ble en stor positiv opplevelse, og kanskje ett av de fineste møtene vi har vært fødselshjelpere til mellom norsk folkemusikk og samiske sangtradisjoner. Anbefales på det varmeste.»

Moenje består av:
Marja Mortensson – joik
Hilde Fjerdingøy – torader
Jo Einar Jansen – feler
Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass
Øystein Aarnes Vik – trommer

CC 200,- i døra fra kl.20:00
Konsertstart 21:00
Alle rettigheter

X