November, 2018

20nov19:30Rare klanger og gamle sanger19:30 Lundenes Ungdomshus

Tid

(Tirsdag) 19:30

Sted

Lundenes Ungdomshus

Mer

Om arrangementet

Rare klanger og gamle sanger, store kråker og horn som bråker – hvilken lyd har egentlig hornet av en geitebukk? Og hva vet vi om musikken fra 1000 år tilbake i tid? Ikke så mye – men litt kan man finne.

Tre musikere har undret seg litt på denne musikken, og gir til beste en konsert med sin tolkning av melodier og ballader fra langt tilbake i tid. Harald, Sigrid og Ole Thomas vil gi oss musikk og mystikk fra middelalderen, med trøorgel, sang og bukkehorn. Konserten på Lundenes ungdomshus tirsadg 20. november er et samarbeid mellom UL Solhov og Folkemusikk Nord.

Sigrid Randers-Pehrson fra Øksnes er folkesanger, frilansmusiker, og den eneste i Nord-Norge som driver med den vokale folkemusikken på profesjonelt nivå. Sigrid har skrevet to bøker om folkesang i nord, og vil blant annet synge middelalderballader for oss.

Ole Thomas Gjærum er trompetist med klassisk utdannelse, og spiller i Hærens Musikkorps i Harstad. Der er han mye brukt som solist. Men Ole Thomas er også nysgjerrig på andre instrumenter, har skaffet seg et ekte bukkehorn og begynt å øve på folkemusikk!

Harald Lind-Hanssen arbeidet mange år i Trondenes kirke, som dyktig organist og korleder. For tida fordyper han seg i folkemusikk, blant annet som en av musikerne i «Marja-Liisa Orgelsuite» – et verk for 6 trøorgel!

Det blir kjente og ukjente sanger, og mørketidsmystikk med instrumenter man sjelden hører…

Arrangør

UL Solhov, Grytøya

X