Erika Toth, Maria-Daniela Raasch, Runa Bergsmo - foto Øivind Arvola

Oktober, 2018

31okt21:0021:50RosenkranssonateneSjeldent spilt barokkgeni21:00 - 21:50 Trondenes kirke

Tid

(Onsdag) 21:00 - 21:50

Sted

Trondenes kirke

Trondenesveien 128, 9404 Harstad

Mer

Om arrangementet

Rosenkranssonatene av Heinrich Ignaz Biber (1644-1704) er noe av det vakreste som finnes i barokkmusikken. Virtuost og inderlig på samme tid, fra det komplekse til det enkle uttrykket. I denne konserten får du oppleve alt. Unn deg en senkveldskonsert i stemningsfulle Trondenes kirke!

Fri entré.

Medvirkende:
Erika Toth, fiolin
Runa Bergsmo, cello
Maria-Daniela Raasch, orgel
Ingvild Kråkenes Moe leser tekster mellom stykkene.

 

Mer om musikken:
De femten «Rosenkrans»- eller Mysteriesonatene fra rundt 1676 er skrevet «til forherligelse av femten mysterier fra Jomfru Marias liv». En solo-passacaglia avslutter syklusen. Stemmingen av fiolinen er ulik for hver av sonatene, og legger til rette for spesielle tonevalører, rike klanger og grep som det ikke er mulig å få til på et vanlig stemt instrument.
Ved konserten i Trondenes kirke spilles følgende satser:
I. «Maria bebudelse»
IV. «Jesus blir frembåret i tempelet»
X. «Jesus blir korsfestet»
XIV. «Marias himmelfart»
XVI. «Skytsengelen»

Arrangør

TrondenesdageneTrondenesdagene er en festival i og rundt Trondenes kirke. Den fineste kirkemusikken, høstmarked, utstilling, allehelgensgudstjeneste, foredrag og mye mer kan oppleves i månedsskifte oktober/november hvert år. Verdens nordligst middelalderkirke med dens unike utsmykning er arena for arrangementer av høy kvalitet og tid for å senke skuldrene når høstmørket setter inn.mdr@kiha.no Trondenesveien 128, 9404 Harstad

X