I 2015 lanserte Arctimus trio produksjonen «Operapub». Konseptet er enkelt: finnes det en pub, restaurant eller annet lokale på bygda di der folk kan ha det hyggelig, så kommer tre musikere og to sangere og underholder med klassisk musikk og sang!

Slik gjør Landsdelsmusikerne i Nord-Norge musikk av høy kvalitet tilgjengelig for folket, der folket bor, i en mer avslappet og sosial setting enn en vanlig konsertsal. Arctimus trio og sangerne de har med seg er kjent for å være gode på mer enn musisering; de har underholdning i blodet, og det tar ikke mange minutter før latteren sitter løst. At man kan ta seg en øl eller to i løpet av forestillingen er ikke noen ulempe heller.

Her er en liten smakebit hentet fra forestillingen på Brygga Hotell i Lødingen i fjor.

Under overskriften «Mens mannen var ut’ efter øl» (en artig folkevise publikum kan glede seg til) er det denne gangen tenoren John Kristian Bjørnstad Karlsen og bassen Knut Stiklestad som tar seg av de vokale innslagene. Det blir mange kjente sanger, noen rørende, noen morsomme – fremført som man garantert aldri har hørt dem før.

 

Spillesteder:

. Onsdag 3. oktober kl. 19 – OperaAften på Myklebostad Kulturhus
. Torsdag 4. oktober kl. 19 – Operapub på Kulturkafeen, Sortland
. Fredag 5. oktober kl. 20 – Operapub på Nyksund Brygge
. Lørdag 6. oktober kl. 19 – Operapub på U.L. Fram, Borkenes

Arctimus trio: Erika Toth, Ann-Sofie Godø, Runa Bergsmo – foto Øivind Arvola