Pressebilder:
Brynjar Lien Schulerud – Foto Marius Fiskum
Runa Bergsmo – Foto Øivind Arvola
Ann-Sofie Godø – Foto Øivind Arvola
Ketil Hugaas – Foto Espen Johansen, Saltenposten
John Kristian Bjørnstad Karlsen – Foto Øivind Arvola

 

«Mens mannen var ut’ efter øl…»

De siste tre årene har en rekke lokaler i Troms og Nordland fått besøk av Operapub med Arctimus, med nytt solistpar hvert år. Denne gangen har landsdelsmusikertrioen med seg to mannlige solister hentet fra Nordland. Ketil Hugaas bor nå i Fauske, etter en lang karriere på Den norske opera, mens John Kristian Bjørnstad Karlsen er distriktsmusiker i Sørfold kommune. Ketil og John Kristian var allerede med i fjor høst, da det ble publikumsrekord på flere spillesteder. Vi kan nok forvente at trenden fortsetter på denne turneen, som starter i Harstad onsdag 25. april og fortsetter først til Senja, så til Kvaløya.

 

Årets Operapub fra Kultur i Troms har fått spesielt gode tilbakemeldinger både for solistenes vokale prestasjoner og de nydelige arrangementene som Arctimus trio spiller. Du vil sikkert kjenne igjen mange av sangene – men noen av dem har du garantert aldri hørt fremført slik som de gjør. Blant annet vil vi få høre om hva som kan skje hjemme «mens mannen var ut’ efter øl…» i en vise arrangert av Per Hjort Albertsen og Ketil Hugaas.

 

«Aktene» i forestillingen rammes inn av instrumentale stykker spilt av Arctimus trio, som også akkompagnerer solosangene og duettene. Det må nevnes at, i motsetning til amerikanske saloons fra pionertida, er det ytterst få nordnorske puber som er utstyrt med et piano. Arctimus-pianisten Ann-Sofie Godø løser dette elegant med et ambulerende instrument av høy kvalitet, et såkalt digitalflygel. «Det stiller noen krav til logistikk», sier Dominique Guyot, produsent hos Kultur i Troms. «Men det er verdt det, når det gir oss mulighet til å spille musikk av på høyt nivå der folk bor og kan ha det hyggelig sammen i en avslappet stemning. Ved å assosiere opera og pub gjør vi klassisk musikk ufarlig og tilgjengelig for en bredere publikumsgruppe. Mange som aldri hadde kommet seg til noe operahus for å høre på klassisk sang finner ut at opera kan være ganske så folkelig og artig.».

 

I Harstad onsdag 25. april spilles det først et utdrag som lunsjkonsert i Galleri NordNorge under tittelen «En smak av opera». Samme kveld blir hele programmet fremført på Vertshuset Utheim.

Torsdag 26. april settes Operapub opp på Bygdehuset Solvang i Lekangsund, i samarbeid med Folkeakademiet Tranøy og Bygdelaget Ny Dag. Fredag 27. blir det på Pila Pub & Kultur AS på Skaland.

Turneen avsluttes lørdag 28. april på Kvaløya, der Pøbben med Ø ønsker hjertelig velkommen til alle de 130 som fikk med seg første runde i 2016 – de kan gjerne ta med seg venner, det er plass til enda flere!

 

Medvirkende:

Arctimus trio består for anledningen av Brynjar Lien Schulerud på fiolin, Runa Bergsmo på cello og Ann-Sofie Godø på piano. Sangsolistene er Ketil Hugaas (bass) og John Kristian Karlsen (tenor).

 

Turnéplan uke 17:
Onsdag 25. april kl. 11:30: «En smak av opera», lunsjkonsert, Galleri NordNorge, Harstad
Onsdag 25. april kl. 20:00: Utheim, Harstad
Torsdag 26. april kl. 19:00: Bygdehuset Solvang, Lekangsund
Fredag 27. april kl. 20:00: Pila Pub & Kultur AS, Skaland
Lørdag 28. april kl. 20:00: Pøbben med Ø, Straumsbukta

 

Kontaktperson Kultur i Troms:
Dominique Guyot, produsent
Tlf. 777 88 653 / 900 90 747
dominique.guyot@tromsfylke.no