Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo besøker biblioteker i Troms for å spille og fortelle om Nord-Norges første kvinnelige forfatter.

Det mange vet om Regine Normann er at hun skrev 18 bøker og døde i Steinsland. Langt færre har hørt om hennes dramatiske oppvekst og ungdomstid i Bø i Vesterålen og Breivika utenfor Harstad, på 1870- og 80-tallet.

Ann-Sofie har skrevet og fremført en egen konsertfortelling før; den handlet om Halta Lotta, en sterk kvinne fra Göteborg. Denne gangen har Runa og Ann-Sofie sammen tatt for seg en annen sterk kvinne, med lokal forankring. De ble fascinert av en skikkelse som opplever så mye vanskeligheter i sitt tidlige liv og allikevel reiser seg og blir til Nord-Norges første kjente kvinnelige forfatter.

Mye av forfatterskapet til Regine Normann er forankret i barndommen. Hvordan har barndomsårene formet kvinnen som tidlig søkte ro og trøst i skriving, men som først 40 år gammel fikk lov til å ta utdanning og endelig kunne kalle seg forfatter?

Runa og Ann-Sofie går dypt inn i hennes historie. De levendegjør hendelsene som preget den unge Regine, eller Sina som hun ble kalt, og fremhever det dramatiske med utrolig vakker musikk. Runa har bl.a. skrevet en sang som handler om hvordan Sina blir til Regine Normann.

Forestillingen bæres av to musikere som også er dyktige skuespillere. Til det har de fått verdifull hjelp av skuespiller Marit Adeleide Andreassen, som bidro med utforming av manuset og regi.

En fengende og rørende forestilling skrevet for voksne, men som også kan appellere til barn og ungdom.

Bibliotekturneen uke 47 skal først til Midt-Troms og Senja, og avsluttes i Harstad. Se turnérute nedenfor.

Medvirkende:
Ann-Sofie Godø, fortelling / piano
Runa Bergsmo, fortelling / cello / vokal

Idé og manus: Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo i samarbeid med Marit Adeleide Andreassen

Regi: Marit Adeleide Andreassen
Varighet: 45 minutter

Turnérute uke 47:
Tirsdag 20. november kl. 19: Målselv bibliotek, Istindportalen
Torsdag 22. november kl. 19: Stonglandet skole
Fredag 23. november kl. 12: Lenvik bibliotek, Finnsnes
Lørdag 24. november kl. 12: Harstad bibliotek
ALLE FORESTILLINGER HAR FRI INNGANG