Landsdelsmusikerne i Nord-Norge har som visjon å bringe «store opplevelser på små steder» i hele Nord-Norge. Musikerne fra Kultur i Troms spiller naturligvis ikke bare i Troms, men også en god del i Finnmark og Nordland.

«Velkommen, Regine», konsertfortellingen om Regine Normann skrevet av landsdelsmusikerne Runa Bergsmo og Ann-Sofie Godø, er blitt veldig populær siden den ble lansert i fjor høst. I sommer kan forfatterens egen festival, Reginedagan i Bø i Vesterålen, tilby denne forestillingen til sitt publikum.

Cellisten Runa og pianisten Ann-Sofie lot seg fascinere av en skikkelse som opplever så mye vanskeligheter tidlig i livet og allikevel reiser seg og blir til Nord-Norges første kjente kvinnelige forfatter.

Mye av forfatterskapet til Regine Normann er forankret i barndommen. Hvordan har barndomsårene formet denne sterke kvinnen som i godt voksen alder klarte å finne sin vei og følge drømmen mot alle odds? Runa og Ann-Sofie går dypt inn i hennes historie. De levendegjør hendelsene som preget den unge Regine, eller Sina som hun ble kalt, og fremhever det dramatiske med utrolig vakker musikk. En fengende og rørende forestilling skrevet for voksne, men som også kan appellere til barn og ungdom.

Forestillingen settes opp 26. og 27. juli under Reginedagan.

Fredag 26. juli kl. 17: Bøheimen
Lørdag 27. juli kl. 19: Hovden bedehus

Følg Reginedagan 20. til 28.juli. 2019 på Facebook.