Onsdag 25. april ble det offentliggjort at landsdelsmusikerne Ann-Sofie Godø og Runa Bergsmo har fått tildelt Harstad Sparebanks kulturpris 2017.

Prisen deles ut i samarbeid med Harstad Tidende til personer eller foreninger som har utmerket seg spesielt innenfor kulturlivet i Harstadregionen, bl.a. som utøvende kunstnere. Selve utdelingen vil skje onsdag 16. mai i regi av Harstad Sparebank. Les hele artikkelen av Tore Skadal: Kulturpris HT 25apr18

 

For Ann-Sofie og Runa er det stas å motta denne prisen. Det er kanskje ikke tilfeldig at de får denne utmerkelsen når de begge to feirer 25 år som landsdelsmusikere i Troms. De har til og med utviklet egne jubileumsproduksjoner i anledningen. Ann-Sofie med «Schwung» (høsten-vinteren 2017-2018), der hun skapte konseptet «fingerballett» sammen med danseren Maria Henriette Nygård. Runa med «CelloKaramell», som kommer i høst, sammen med to cello-kolleger fra Landsdelsmusikerordningen Hans-Urban Andersson og Nikolay Girunyan, samt frilanser Ingeborg Torvanger – oppstart i GalleriNordNorge 12. september.
I tillegg er Ann-Sofie og Runa aktuelle som duo i høst med «Velkommen, Regine», en konsertfortelling om forfatteren Regine Normann. Med den skal de besøke mange biblioteker og øvrige steder med tilknytning til forfatteren; den første turneen blir i andre halvdel av november.

 

Troms Fylkeskommune og Kultur i Troms gratulerer Ann-Sofie og Runa for den velfortjente prisen!