Tilbake
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum
Hålogaland teater, Marius Fiskum

Tobias og dagen det smalt (Rimfrost teaterensemble i samarbeid med Hålogaland Teater)

«Det er mange som kaller meg for Cecilie. Nesten alle kaller meg for det faktisk. Men inni meg er jeg en gutt. Til og med mamma og pappa tror at jeg heter Cecilie. Fordi... sånn som dere seg meg nå, er sånn jeg føler meg inni meg. Tobias er det fineste navnet jeg vet om. Jeg tror at det er navnet mitt. »

Alle tror at Tobias er Cecilie, til og med mamma og pappa tror det. Og det er jo ikke så rart, fordi utenå har han jo jentekropp. Sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv og gjøre det han har mest lyst til å gjøre; lete etter den mystiske dinosauren Amfisølias.

«Vi skal ta dere med på en reise inn i dinosaurenes fantastiske verden. Og vår guide på reisen er verdens fremste dinosaurekspert. Tobias! Tobias kan alt som er verdt å vite om dinosaurer, fra den minste lille filleøglen til giganten Tyrannosaurus Rex.»

Bestevennen Pauline er den eneste som vet hvem Tobias er. Hun prøver å hjelpe, men likevel føles det som da meteoren kolliderte inn i jorda og alle dinosaurene døde. Hva kommer til å skje hvis alle får vite hvem han egentlig er?

Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne om kjønnsidentitet, og det er disse samtalene som danner grunnlaget for forestillingen. Tobias og dagen det smalt er en forestilling om identitet, dinosaurer og vennskap. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt som hjelper oss å forstå at det er mange måter å være menneske på.

Etter forestillingen vil det være mulighet for å snakke med skuespillerne eller tegne i tegnekroken vår. Dette vil kreve mer tid enn programlengden på 50 min, da dette kun gjelder forestillingen.

Trailer

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Rimfrost teaterensemble i samarbeid med Hålogaland Teater

Om kunstner / utøver / gruppe

Rimfrost Teaterensemble er et profesjonelt teaterkompani som er samlet rundt målet om å skape stor scenekunst på små plasser. Kompaniet har utgangspunkt på Senja og er drevet av Kristine Myhre Tunheim (daglig- og kunstnerisk leder), Alexander Rindestu og Jeanette Solbakken. Gjennom en kontinuerlig utforskning av form, tekst, sjanger og stil, søker ensemblet å finne magien som oppstår i skjæringspunktet mellom historien, mennesket og samfunnet. Ensemblet står bak 13 produksjoner for barn og voksne.

Publikumskommentarer

Det var en flott forestilling. Jeg likte alt. Publisert av: Simon (klasse - Bergseng skole) – 21.3.2018 18:24