Marja-Liisa Orgelsuite er et musikalsk møte mellom seks sammenleggbare trøorgel fra Norden. Idemaker og komponist bak Marja-Liisa Orgelsuite er Mariann Torset fra Målselv. Konserten var et bestillingsverk til folkemusikkfestivalen Kalottspel i august 2018, og skal nå på turné sørover i Norge og besøker fem fylker på fem dager!

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikk de siste 50 årene, og Norge kom etter for godt og vel 20 år siden. I dag er trøorgel et viktig instrument hos mange av våre mest kjente folkemusikere. Musikerne i Maja-Liisa Orgelsuite har alle et sterkt forhold til sitt trøorgel, og svarte JA med en gang de ble spurt om å være med i dette prosjektet. Det er sjelden mer enn ett orgel i et band, så denne muligheten for «orgelnerding» var alle klar for.

Milla og Leija fra Finland, Kristina og Janne fra Sverige, og Harald og Mariann fra Norge har utforsket hva seks sammenleggbare trøorgel kan få til sammen. Resultatet er blitt Marja-Liisa Orgelsuite, og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd. I tillegg har koreograf Sigurd Johan Heide fra Kartellet hatt en finger med i spillet, så man kan forvente god bevegelse i forestillingen.

Kalottspel og Folkemusikk Nord samarbeider nok en gang om en spennende nyproduksjon, og sørger for at flere enn festivalens publikum får oppleve Marja-Liisa Orgelsuite. Mandag neste uke spilles konserten på Bodø internasjonale orgelfestival, før turen går videre til Levanger, Aure på Nordmøre, Riksscenen i Oslo, og Hamar Kulturhus. I september skal Marja-Liisa Orgelsuite turneres på Nordkalotten.

Kalottspel har fått støtte til prosjektet fra Det norske komponistfond, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, i tillegg til Folkemusikk Nord/Troms fylkeskommune.

Musikere: Mariann Torset (N), Harald Lind-Hanssen (N), Leija Lautamaja (Fi), Milla Viljamaa (Fi), Kristina Bergström (S), Janne Strömstedt (S)

 Komponist     Mariann Torset

Koreograf       Sigurd Johan Heide

Produsent      Terje Foshaug

Prosjekteier  Kalottspel

 

Turnérute

29. april Stormen, Bodø IOF

30. april Røstad scene, Levanger

1. mai Skogvang, Aure

2. mai Riksscenen, Oslo

3. mai Hamar Kulturhus